Dones de ciència (I): Margaret Sanger

escrit per: Marta Ruiz (2n ESO)




Escrit per: Sara López León (2n ESO)

En aquest article, hi trobareu explicada la vida d’una dona molt important per a tots:  MARGARET SANGER! Ella va lluitar perquè les dones tinguessin drets reproductius. Va néixer el 14 de setembre de 1879.

 
                                
 El seu lema era: YOUR BODY, YOUR RULES! que traduït seria: EL TEU COS, LES TEVES NORMES!  

El que va fer aquesta dona va ser ajudar les dones a tenir el dret a avortar,  ajudar-les a prevenir el tenir fills. Ella era metgessa i ajudava als parts. En aquella època, els homes no volien que les dones fossin ajudades per altres persones a l’hora de donar a llum, per la qual cosa moltes morien amb els seus fills a l’hora del part. La Margaret va decidir que com que en aquella època no es podia parlar sobre sexualitat, sortiria al carrer amb uns fulls amb informació per a les dones sobre temes relacionats amb la sexualitat, tema tabú del qual no es podia parlar. Ho va aconseguir, però més tard la van portar a judici i la van posar a la presó per rebel.lió a la societat. Més tard, van canviar les lleis i va poder sortir. 
                                                            
                                                   

Va anar a Europa i va observar que ja es començaven a tractar medicines per  convertir-les en anticonceptius per a dones. Va comprar-ne unes quantes i va tornar als Estats Units. Va obrir una consulta i va receptar anticonceptius. Va acabar contractant un metge europeu perquè anés als Estats Units i va acabar creant una clínica, a la qual va anomenar Seu de les nacions unides pel dret a l’avortament i planificació familiar del món.


Personalment, considero que ella va creure que tota la desigualtat de gènere al món havia desaparegut, però NO! Avui en dia, les dones som perseguides i etiquetades amb paraules dins la societat i se'ns jutja per tot el que fem, diem, com vestim, amb qui estem, com vivim, on treballem, els diners que guanyem…. Podria seguir més estona, però prefereixo que reflexionem personalment i seriosa sobre aquest tema.
Només penseu: HA DESAPAREGUT LA DESIGUALTAT ENTRE HOMES I DONES???
                                                                                    
BIBLIOGRAFIA:
LAS CHICAS SON DE CIENCIAS escrit per IRENE CÍVICO i SERGIO PARRA i il·lustrat per NÚRIA APARICIO. Editorial MONTENA




Comentaris

  1. Espectacular treball...!!! Tema molt interesant per tothom i especialment per les dones... Et deixa amb ganes de reflexionar....

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Dones de ciència (V): Chien-Shiung Wu

Dones de ciència (IV): Rosalind Franklin